Rand en hoekafwerking

Als het tapijt of laminaat is gelegd moeten de randen en de hoeken worden afgewerkt, de randen zijn af te werken met triplex die de hoogte hebben van de verhoogde vloer minus 3 milimeter (dit in verband met onregelmatigheden in de vloer).

Het triplex (of hardboard kan ook uiteraard) is het best van te voren dekkend geschilderd in de kleur die het hebben moet, vaak is dit zwart, soms ook wit (wordt wel makkelijker vies) of een andere kleur die leuk staat.

Deze triplex rand wordt op de zijkant van de verhoogde vloer gespijkerd, geniet of geschroefd, schroeven heeft de voorkeur omdat je op die manier de randen makkelijk zonder beschadigen kunt verwijderen na afloop van de beurs, maar nieten en spijkeren monteert sneller, voor beide methoden is wat te zeggen.

Uiteraard is het mogelijk om creatief te zijn met randen, je kan er openingen inlaten en verlichting door laten schijnen, afwerken met doorzichtig perspex, al dan niet in een kleur en verlichting door laten schijnen.

Als de zijkanten zijn afgewerkt moeten de hoeken nog verstevigd worden door bijvoorbeeld aluminium hoekstrips van 40mm x 40mm. Bij voorkeur zijn de hoeken van de hoekstrips al schuingezaagd voor de montage op de beurs plaatsvindt, dit scheelt opbouw tijd, maar verkleint ook de kans op fouten terplekke. Zorg er ook voor dat er voldoende reserve materiaal aanwezig voor de montage.

De hoekstrips moeten worden vastgeschroefd, hiervoor dienen gaten te woren geboord om de 50 cm van ca 4,5 mm die naderhand verzonken zijn (taps toelopen). Dit werk moet allemaal zijn voorbereid om vlot te kunnen opbouwen. Voor de montage van deze hoekstrips dienen deze op de randen te worden gehouden, gaten dienen te worden voorgeboord met een 3mm boor in de zijkant van de verhoogde vloer, en daarna geschroefd met schroeven van 4x50 mm zodat de strips goed vast zitten.

Op zoek naar betaalbare standbouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Expo Service Zeeland, uw betaalbare standbouwer