Laminaat en parket

Veel voorkomend is een verhoogde standvloer die is afgewerkt met laminaat. Laminaat heeft grote voordelen tijdens het evenement in vergelijking met tapijt of taptijt tegels.

Zo is laminaat makkelijk schoon te maken en te houden, het ziet er altijd strak en verzorgd uit, het komt vertrouwd over omdat veel mensen het thuis ook hebben liggen.

Laminaat is gewoon een uistekende manier om een standvloer af te werken.

Let er bij het gebruik van laminaat wel op dat het leggen er van tijd kost. Indien u zelf een verhoogde vloer gaat leggen van bijvoorbeeld een houten frame met plaatmateriaal, dan zal dat al wat tijd kosten, zeker als de ervaring ontbreekt om dat goed te kunnen doen.

Ook het leggen van laminaat vereist handigheid en goed gereedschap. Houdt hier daarom ook sterk rekening mee bij het willen hebben van een dergelijke vloer, het kost serieus tijd om hem te leggen.

Als u meerdere dagen gaat opbouwen, probeer dan als target altijd op de eerste dag de vloer volledig klaar te hebben. Calculeer zo dat u genoeg mensen en middelen heeft om dit te realiseren.

Wat betreft het belang van goed gereedschap, dit mag nooit onderschat worden, met een goedkope cirkelzaag en decoupeerzaag van de Gamma kan je geen behoorlijke vloer leggen in een beperkte tijd, zeker niet als de mensen die het moeten gaan doen daar weinig ervaring mee hebben.

Indien u twijfels heeft bij het leggen van een laminaat vloer maar u wilt er toch graag een, huur mensen in die dit goed kunnen en die beschikken over eigen gereedschap.

Het leggen van laminaat lijkt op het eerste gezicht iets wat iedereen zou kunnen, en, dat is ook wel zo, maar niet zonder goed gereedschap en wat ervaring.

 

Parket

Parket vloeren worden ook regelmatig toegepast in de standbouw, parket ziet er exclusief uit en is in verschillende vormen verkrijgbaar. Er is parketvloer wat gelegd kan worden net zoals laminaat, dat is ook net zo te leggen als laminaat, maar er is ook parketvloer wat bestaat uit enkel kleine plankjes hout wat gelijmd en geniet moet worden op een ondervloer.
Het komt zelfs voor dat parket in een stand wordt gelegd in visgraat motief met biesjes en freeswerk en al. Daarna wordt de vloer opgeschuurd, met het schuursel de gaatjes met van het niet werk opgevuld, in sommige gevallen wordt er zelfs nog een laklaag aangebracht voor een zeer exclusief klassiek effect. Zelfs lambriseringen worden toegepast in combinatie met parket, als het budget en de wensen er voor zijn, alles kan.

Voor parket geldt uiteraard wel, dit moet gelegd worden door mensen met veel ervaring met vloeren leggen, besteed dit daarom altijd uit aan vaklieden.

Op zoek naar betaalbare standbouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Expo Service Zeeland, uw betaalbare standbouwer