Standwanden stofferen

Een andere methode die veel gebruikt wordt door standbouwers is het stofferen van wanden. Voor de doe-het-zelf standbouwer is dit niet de makkelijkste manier om een stand af te werken maar er zitten voordelen aan.

Naadloos stofferen

Een standwand is naadloos af te werken doordat de stof over meerdere wanden wordt gespannen.

Vrijwel geen onderhoud aan standwanden

Standwanden die worden gebruikt om te stofferen hebben vrijwel geen onderhoud nodig, beschadigingen, kleurverschillen tussen wanden (tot op zekere hoogte) worden gemaskeerd door het stof wat over de wanden wordt gespannen.

Snelle afwerking van stand mogelijk

Ander voordeel is dat stofferen relatief snel gaat, als de standwanden eenmaal zijn gemonteerd is het niet veel werk om de stof te bespannen, eenmaal dat is gebeurd is de stand klaar voor montage en eenmaal gemonteerd is die afwerking klaar.

De werkwijze van het stofferen is als volgt, de houten standwanden worden gemonteerd zoals beschreven is in het menu 'wanden', daarna wordt de stof die minimaal 15 cm langer is dan de standwandhoogte uitgelegd over de wanden die op hun rug op de vloer liggen. Dan wordt van uit het midden het doek vastgeniet aan de onder of bovenzijde van de wand en evenwijdig gespannen wordt naar buiten toegewerkt. Afhankelijk voor de toepassing dient de wand enkel of dubbelzijdig gestoffeerd te worden.

Op zoek naar betaalbare standbouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Expo Service Zeeland, uw betaalbare standbouwer