Truss huren

In de truss verhuur branche wordt vaak gebruik gemaakt van truss van het merk Prolyte.

Dit is een Nederlands merk wat zijn sporen al reeds vele jaren heeft verdiend als fabrikant van materialen voor in de evenementenbouw.

Truss is zeer geschikt om stands van te maken, door de sterkte van het materiaal kunnen grote overspanningen worden gerealiseerd en er kan een flink gewicht aan hangen als dat nodig is, bijvoorbeeld in de vorm van verlichting en grote banners.

Truss onderdelen

Van truss zijn veel verschillende onderdelen te huur.

De meest gangbare stukken zijn rechte delen, 3-weg hoekstukken, 4-weg hoekstukken, platte haakse bochten, voor het ophangen van truss en platte T-stukken (wel of niet voor ophanging).

Meest gebruikte truss onderdelen

Truss lengte / afmetingen

De rechte delen zijn verkrijgbaar in lengtes van : 25cm, 29cm, 50cm, 71cm, 100cm, 150cm, 200cm, 250cm, 300cm, 350cm, 400cm, 500cm

De lengtes zijn aan elkaar te koppelen met speciale conische koppelingen van het zelfde merk, hierin zitten gaten voor borgpennen waarmee 2 stukken truss met elkaar verbonden kunnen worden.

T-stukken en 29cm en 71cm truss

De reden dat er lengtes zijn van 29 en 71 centimeter is omdat de T stukken een afmeting hebben van 71cm x 50cm.

Dit komt doordat de truss een doorsnede heeft van 30cm en 2 uitstekende T- armen zijn 20.5 cm, zodat het totaal op 71cm uitkomt. Indien er een T stuk wordt gebruikt in een truss kan de 71cm lengte naar een hele meter worden gebracht door er een stuk van 29cm bij te zetten. 

20cm en 50cm truss 

Lengtes van 25cm en 50cm worden meestal gebruikt om een stand in een andere afmetingen neer te kunnen zetten dan hele meters.

Stukken van 29 en 71cm worden juist gebruikt om T stukken te compenseren en zo juist op hele meters uit te komen.

Hoekstukken

Hou er rekening mee bij het huren van driehoek truss dat 3-weg hoekstukken in 2 verschillende varianten verkrijgbaar zijn.

Namelijk 3-weg 'links' en 3-weg 'rechts'. Van beide zijn er 2 nodig om een truss kooi te maken en de trusspoten mooi te kunnen spiegelen. Als er 4 de zelfde 3-weg hoeken worden gebruikt staan 2 poten 90 graden gedraaid ten opzichte van de andere 2.

Vooral bij het inspannen van banners is dat onwenselijk dus er zijn altijd van beide 3-weg hoeken 2 linker- en 2 rechter versies noodzakelijk. Bij het gebruik van vierkant truss speelt dit 'probleem' niet, hier zijn alle hoeken gelijk aan elkaar.

Maximale overspanning

Met truss kunt u een grote constructie bouwen.

Truss is verkrijgbaar in verschillende soorten, driehoek- en vierkant, met 2mm dik en 3mm dik aluminium. Het verschil hierbij is gewicht en sterkte.
In de belastingstabellen die de fabrikant verstrekt voor ieder type truss kunt u terug vinden hoe lang een truss mag zijn en hoe deze belast mag worden. Met een minimale gewichts belasting zijn overspanningen tot 16 meter mogelijk.

Op zoek naar truss om te huren?

Neem dan nu contact met ons op voor een offerte voor de benodigde truss.

Op zoek naar betaalbare standbouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Expo Service Zeeland, uw betaalbare standbouwer