Kosten beursstand

De kosten van een beursstand zijn afhankelijk van de volgende factoren

  • Grootte van de beursstand
  • De hoeveelheid te gebruiken standmateriaal
  • De kwaliteit van het te gebruiken materiaal
  • De afstand tot de locatie
  • De duur van het evenement
  • De kosten van het de te huren beursvloer oppervlak
  • Zelf doen of laten doen door een standbouwer
  • Een stand huren of kopen

Grootte van de beursstand

Het spreekt voor zich dat hoe groter een beursstand is, hoe duurder hij wordt.

De grootte kan 3 kanten op, lengte breedte en hoogte. Een stand met een klein oppervlak kan toch hoog zijn, en een stand met een groot oppervlak kan ook laag zijn.


Hoeveelheid te gebruiken standmateriaal

Uiteraard spreekt het ook voor zich dat hoe meer standmateriaal er nodig is, hoe hoger de kosten van transport en bouwen uit zullen vallen.

 

De afstand tot de locatie

De kosten van transport en overnachting kunnen ook flink oplopen, kortdurende evenementen dicht bij huis zijn goedkoper dan langdurende evenementen op grote afstand.

Hier valt wel op te besparen door genoegen te nemen met minder luxe en creatief rondkijken in de omgeving van een beurslocatie. Vaak zijn overnachtingen in de directe omgeving van een beurslocatie hoog terwijl pensions of bread and breakfasts buiten de directe omgeving gelegen zeer aantrekkelijk geprijsd kunnen zijn. Maar het is maar net wat wenselijk is. Vaak valt er geen tijd te verliezen of heeft men al genoeg -gedoe- en kiest men voor hotel het dichtsbij gelegen.

Zeker als je het ook leuk vind om collega's in de branche tegen te komen is dit vaak het aantrekkelijkst.

 

Kosten van het te huren beursoppervlak

Beursvloer huren kan een duur grapje zijn. Tarieven per vierkante meter kunnen zeer uiteenlopen op verschillende beurzen. Soms valt er af te dingen op een vierkante meter prijs, zeker als je als bedrijf vaker deelneemt aan een beurs of je huurt een groot oppervlak dan is soms een andere prijs bespreekbaar. Ook zijn niet alle plekken op de beurs even toegankelijk voor publiek, bekijk hiervoor goed de plattegrond van een beurs, misschien kan je een goedkopere plek bedingen als je voorkeur niet uit gaat naar een druk bezochte hal of plek in een hal.

 

Zelf een stand bouwen of laten doen door een standbouwer?

Hier valt altijd de grootste besparing te doen qua financien, maar dan bent u ook volledig zelf verantwoordelijk voor de gehele stand. Wil u zelf gaan bouwen, lees dan de tips op deze site goed door, het kan zeker, maar u moet bekend zijn met de valkuilen, want er valt geen tijd te verliezen als het gaat om het neerzetten van een beursstand. De stand moet klaar zijn op de laatste bouwdag. Altijd.

 

Een stand huren of kopen?

Huren is voor eenmalig gebruik het beste, kopen kan zowel bij een standbouwer of bij een fabrikant. De kosten varieren van 1000 euro voor huur van een kleine goedkope stand tot 25.000 euro voor het kopen van een modulaire stand waarmee u de komende jaren in verschillende configuraties mee aan de slag kunt.

Op zoek naar betaalbare standbouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Expo Service Zeeland, uw betaalbare standbouwer