Zelf een beursstand ontwerpen

Voordat u een stand gaat ontwerpen om zelf te bouwen moet u uw mogelijkheden inventariseren,  wat is haalbaar om zelf te doen, en aan welke door de organisatie vastgestelde voorschriften dient mijn stand te voldoen?

U zult zich op de hoogte moeten stellen van de regels die gelden voor het bouwen van een stand op de betreffende lokatie. Per lokatie kunnen de gestelde regels verschillend zijn, u dient iedere keer voor dat u een plek reserveert op een beurs vooraf het beurshandboek goed door te lezen om te weten wat de regels zijn die gelden voor de door u gehuurde lokatie.

Er zijn voorschriften tot minimale- en maximale bouwhoogtes, afwerking achterzijde stand, te gebruiken brandveilige materialen, etc etc. Ook de procedures voor aan te vragen extra voorzieningen komen vaak samen met het handboek voor de beurs. Als u op de hoogte bent van de belangrijkste zaken, kunt u beginnen met het nadenken over een standontwerp.

Het idee en het ontwerp

Achter ieder ontwerp schuilt een idee. Het idee wordt bijna altijd gedreven door de bedoeling achter alles en dat is een zo rendabel mogelijk resultaat van de aanwezigheid op de beurs.

Een beursstand kost geld, huur van de vloer kost geld, de inzet van mensen en tijd en materiaal, dat kost allemaal geld. En u bent bereid dat in te zetten want u verwacht of u hoopt dat het zich allemaal terug verdiend en meer. Dat is in ieder geval de bedoeling.

Om dat te bewerkstelligen is het onder andere dus nodig dat uw beursstand optimaal tot uiting komt en daar is onder andere een goed ontwerp voor nodig wat in lijn is met uw idee.

Belangrijkste punten voor een goed standontwerp


  • Creëer een opvallende stand dmv vormgeving en materiaalkeuze
  • Benut uw ruimte optimaal (indeling, hoogte)
  • Goede zichtbaarheid van belangrijkste dingen
  • Goede verlichting van uw stand
  • Maak gebruik van ondersteunende afbeeldingen

Op zoek naar betaalbare standbouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Expo Service Zeeland, uw betaalbare standbouwer