Goedkeuring van uw beursstand

Om een geslaagde beursstand te realiseren op een beurs dient voor een goede en kloppende tekening te worden gezorgd zodat er geen verrassingen zijn tijdens de opbouw en inrichting van uw beursstand.

Het tekenen van een stand kunt u op papier doen maar ook met de computer. Vaak wordt eerst een schets gemaakt op papier waarin het idee voor de vormgeving duidelijk overkomt.

Zodra u tevreden bent over de schetsen kunnen deze het best over worden gezet in de computer met speciale tekensoftware zodat u de maatvoering daarin exact kunt verwerken.

Software die u kunt gebruiken voor het ontwerpen en uittekenen van een beursstand vind u hier.

Goedkeuring van uw tekening en standontwerp

Indien u op een beurs een stand wil bouwen boven de standaard hoogte, die meestal twee- en een halve meter is, dient u uw tekeningen van uw beursstand ter goedkeuring in te dienen bij de beursorganisatie.

Dit geldt voor vrijwel iedere beurs in binnen- en buitenland. De eisen waaraan uw beursstand minimaal aan moeten voldoen zijn vastgesteld in het handboek van de beurs wat u krijgt nadat u zich heeft ingeschreven voor deelname.

Het indienen van uw tekeningen verloopt afhankelijk van de beurs volgens een protocol. Hoe u dit moet doen staat uitgebreid toegelicht in het handboek.

Voor grote custom made beursstands moet een gecertificeerd tekenbureau uw tekening goedkeuren. De punten waarop goedkeuring moet plaats vinden hebben vooral betrekking op veiligheid.

Om een tekening voor een custom made stand goedgekeurd te krijgen dient uw ontwerp aan de veiligheids eisen en aan de overige eisen van de beursorganisatie te voldoen. Verschillende bouwkundige bedrijven zijn in staat om uw tekeningen te controleren volgens de eisen die worden gesteld, als u geen tekenbureau kunt vinden kan de beursorganisatie dit ook voor u doen, houd rekening met hoge kosten voor alleen de goedkeuring in dat geval.

Uw beursstand opbouwen zonder goedkeuring van het ontwerp

Indien u een stand gaat bouwen op een beurs zonder dat de beursorganisatie uw standontwerp heeft goedgekeurd kunt u een bezoek verwachten op de beurslokatie van een inspecterend team.

Hier kunnen ook kosten aan verbonden zijn die achteraf in rekening worden gebracht, ook bestaat de kans dat uw stand wordt afgekeurd en dat u uw stand op lokatie moet aanpassen of verwijderen. Als dit gebeurt zult u voor hoge kosten komen te staan, zorg er daarom voor dat u altijd de goedkeuring heeft gekregen voordat u uw stand gaat opbouwen.

Op zoek naar betaalbare standbouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Expo Service Zeeland, uw betaalbare standbouwer