Truss verlichting

Truss verlichting is zoals de naam al zegt verlichting die voornamelijk is bedoeld voor het gebruik bij Truss constructies maar wordt ook veel gebruikt aan buizenframes of losse buizen. Het is echter zelfs mogelijk om Truss verlichting te gebruiken in combinatie met houten standwanden, hier is daar meer over te lezen.


 

CDM Studio Beam 150 Watt

Dit zijn gasontladingslampen met een hoge lichtopbrengst, namelijk 14000 lumen, per lamp kunt u ca 10 vierkante meter uitlichten vanaf een hoogte tot ca 4 meter.

Het type lamp wat in de Studio Beam wordt gebruikt is : HQI, dit zorgt voor erg wit licht, om een stand met deze lampen een wat warmere tint te geven worden vaak kleurfilters gebruikt, zoals bruin / licht oranje.

Door de hoge lichtopbrengst in combinatie met het lage stroomverbruik is het mogelijk om met relatief weinig stroom een stand goed uit te lichten, hiermee bespaar je niet alleen kosten, maar als de lampen op lagere hoogte hangen is er ook het voordeel van een lagere warmte afgifte.

HQI lampen zijn enigszins kwetsbaar, nadat de lamp is uitgezet moet deze eerst geheel afkoelen voor deze weer in gebruik genomen kan worden of gedemonteerd van de Truss, anders is de kans groot dat de gasontladingslamp kapot gaat. Bij normaal gebruik zult u hier echter geen problemen mee ondervinden.

.

 

PAR 56

Dit is tot op heden een van de meest gebruikte soorten verlichting voor het uitlichten van constructies die zijn opgebouwd met Truss.

Deze lampen zijn goedkoper in aanschaf ten opzicht van de CDM Studio Beam's, maar hebben een lagere lichtopbrengst, en verbruiken 300 / 500 watt per lamp.

Hierdoor heb je altijd meer lampen nodig om een Truss constructie uit te lichten in vergelijking met CDM Studio Beam's, produceer je meer warmte en gebruik je meer stroom.

Echter, doordat de aanschaf prijs van deze lamp veel lager ligt, is het voor hen die de verlichting niet veel nodig hebben een aantrekkelijk alternatief.

Deze lamp die wordt gebruikt in PAR verlichting is van het type halogeen, dit geeft een warmer licht dan HQI verlichting zoals de CDM Studio Beam,

het gebruik van kleuren filters is niet nodig om een warme uitstraling te krijgen, uiteraard wel voor het gebruik van duidelijke kleuren zoals rood, groen, blauw, geel.

.

Verschillende uitvoeringen PAR verlichting

Short en Long uitvoeringen

Short uitvoering is de korte versie van de Par 56 lamp, de Long uitvoering de lange, voor het zicht kunnen Long uitvoeringen mooier zijn om te zien, ze schermen verder ook het licht meer af waardoor ze meer geschikt zijn als spotverlichting.

Spot / Medium / Wide

Spot betekent dat een lamp op vanaf een afstand een klein punt kan uitlichten, dit is een voordeel als u een bepaald punt extra wilt uitlichten (bijvoorbeeld beeldmateriaal of een display), echter kunt u met de Spot variant niet heel uw stand verlichten.

Voor het verlichten van een stand dient u altijd te kiezen voor de 'Wide variant', alles wat u extra wilt accentueren, daar kiest u Spot of Medium Par 56 verlichting voor.

 

Hogedruk lampen vanaf 250 watt

Dezmmige hogedruk lampen neigen naar wit/blauw licht, andere hogedruk lampen hebben iets van warm geel er in, houdt hier rekening mee bij aankoop.

Ve lampen kennen een zeer hoge licht opbrengst, met relatief weinig van deze lampen is een stand zeer goed uit te verlichten, houd er rekening mee dat dit soort lampen een bepaalde tint kunnen geven, soerder dient men met deze lampen dient voorzichtig om te gaan, eenmaal de lamp wordt aangezet moet deze minimaal 15 minuten branden voordat hij weer mag worden uitgezet. Als de lamp is uitgezet moet deze eerst helemaal afgekoeld zijn voordat deze van zijn plek mag worden gehaald of opnieuw mag worden aangezet. Wie na het uitzetten van de lamp onmiddeld begint te demonteren en zijn lampen verwijderd loopt grote kans dat de lamp kapot gaat of binnen korte tijd kapot gaat.

 

Led PAR

Het grote voordeel van Led-verlichting is dat het veel minder stroom gebruikt, dat kan aanzienlijk in kosten besparen op een beurs voor wat betreft de stroombehoefte en het af te nemen aantal groepen waarvoor apart moet worden betaald.

Verder kan het een voordeel zijn dat Led-Verlichting een stand aanzienlijk minder verwarmd wat de mogelijkheid geeft om de lampen op wat lagere hoogte te gebruiken in vergelijking met Halogeen.

Nog een ander voordeel kan zijn dat Led-Verlichting vrijwel alle kleuren kan weergeven indien een Led kleurenlamp wordt gebruikt uiteraard en er een regelaar is aangesloten waarmee de kleur ingesteld kan worden.

Nadeel van Led- verlichting is echter dat de aanschafkosten relatief hoog zijn, de levensduur is echter veel langer dan Halogeen/ Gloeilamp of Hogedruk lamp.

Trussverlichting bevestigen

 

Trussverlichting kunt u aan Truss bevestigen met een G-Haak :

.

Of u kunt uw trussverlichting vastmaken met een Trigger Clamb :

.


Op deze manier is de lamp onder vrijwel iedere hoek in te stellen.

 

Let op! Trussverlichting MOET altijd gezekerd worden op de beurslokatie

Op beurzen is het een vereiste dat Truss verlichting gezekerd is met een stalen zekeringskabeltje. Zonder deze zekering kan uw stand afgekeurd worden door de organisatie.

Zorg dat u deze kabeltjes heeft, ze zijn te bestellen in combinatie met Truss verlichting bij bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in licht of evenementen toebehoren.

 

Op zoek naar betaalbare standbouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Expo Service Zeeland, uw betaalbare standbouwer