Beursverlichting

Goede beursverlichting is een zeer belangrijk aspect voor een opvallende en succesvolle beursstand. Hiermee haalt u het maximale uit uw aanwezigheid.

Hoe beter uw stand verlicht is, hoe meer u opvalt en hoe meer het idee onstaat dat u iets te bieden heeft. Goede verlichting zorgt voor een 'wakkere' indruk en straalt vertrouwen en zekerheid uit.

Het is daarom zeer belangrijk zeker niet te bezuinigen op verlichting, u kunt er beter te veel van hebben dan te weinig. 

De verscheidenheid aan beschikbare verlichting is enorm, maar niet alle verlichting is geschikt voor op de beurs. Daarom zullen wij de belangrijkste soorten en aspecten van beursverlichting bespreken.

Goede beursverlichting geeft veel licht

Goede lampen geven voldoende licht om uw stand ruim voldoende te verlichten. Maar er zijn verschillen in type verlichting.

Met kleine halogeenlampjes van 50 watt kunt u enkel een foto op een wand verlichten, en zelfs dat is aan de lage kant. 

Ga daarom dus niet zoeken naar goedkope lampjes van bijvoorbeeld Ikea of een willekeurige webshop maar koop of huur professioneel licht bedoeld voor beurstands en winkel inrichting.

Halogeenverlichting en gasontladingslampen

De twee soorten lampen die worden gebruikt op beurzen zijn halogeenlampen en gasontladingslampen. Beide soorten verlichting kennen hun specifieke toepassingen.

Halogeenlampen geven mooi warm licht met een lichttemperatuur van ca 2700 Kelvin.
Dit is ook precies de reden waarom halogeen verlichting gewaardeerd wordt, namelijk vanwege de warme sfeer die het creeert.

Hier vindt u meer over geschikte halogeenlampen voor op de beurs.

Gasontladingslampen geven zeer veel licht in verhouding tot halogeenlampen, de kleur van het licht is echter iets koeler, namelijk vanaf 3000 Kelvin. Het neigt meer naar daglicht, dat kan soms wel en soms niet wenselijk zijn in een beursstand of inrichting.

Toch hebben deze lampen grote voordelen ten opzichte van halogeenverlichting. Hier kunt u meer lezen over gasontladingslampen.

Op zoek naar betaalbare standbouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Expo Service Zeeland, uw betaalbare standbouwer