Zelf standwanden maken

Over het algemeen is het zo dat je enkel standwanden kan kopen van 1 meter breed. Dat lijkt ook perfect natuurlijk, bij systeemstands is dat ook zo, maar bij houtbouw ligt dat anders.

Een houten standwand heeft meestal een dikte van 5 centimeter, maar sommige 4 centimeter. Als je een zijwand van 4 meter tegen een achterwand zet van 5 centimeter dan is de totale buitenmaat 4.05 meter. Daar kan je soms nog wel mee weg komen, maar op de grote beurzen toch echt niet. Daarom is het noodzakelijk dat er altijd minimaal 1 of 2 houten standwanden zijn met een breedte van 0,95 cm. Standaard zijn standwanden 1 meter, dat betekent dat je als je houten standwanden koopt bij een standbouwbedrijf je die standwanden moet aanpassen door er een stuk af te zagen en er een nieuwe rachel in te zetten.

Uiteraard kan je ook besluiten om alle standwanden zelf te maken of te laten maken, voordeel hier van is dat je iedere maat kunt maken die je wenselijk vind en dat je de kwaliteit ook meer in eigen hand hebt. Om zelf standwanden te kunnen (laten) maken kan de volgende constructie worden gebruikt.

Op zoek naar betaalbare standbouw? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Expo Service Zeeland, uw betaalbare standbouwer